Pauli Vuorio Myyntitaito-puhetaito-neuvottelutaito- elämäntaito

Asenteella niin paljon enemmän on mahdollista.

  • Asennne helpottaa
    Asennne helpottaa
  • On kaksi syytä olla tekemättä mitään
    On kaksi syytä olla tekemättä mitään

Itse näin Olli Linjalan esityksen vähän ennen 1990-luvun puoltaväliä. Esitys teki energisyydellään suuren vaikutuksen.

Toinen suuri asia oli aivan valtaisa naurunremakka varsin suuressa yleisössä. Sellainen kuin kaikkein parhaissa isoissa stand up -esityksissä.

Olin töissä yrityksessä, joka yhtenä tekijänä hankki osallistujia Ollin avoimiin yleisötilaisuuksiin. Olin aloitteleva myyntimies enkä ollut nähnyt vastaavaa esiintymistä.Sitten menikin noin kymmenen vuotta, kunnes millään tavalla törmäsin Ollin nimeen ja Olliin uudestaan.

Olli kehuu kuinka hyviä nämä tilaisuuksien osallistumishankkijat olivat. Näin saattoi ollakin. Saattoi olla myös niin, että Olli oli saanut niin hyvän sukseen ja julkisuuden, että siinä lähes tilauksen vastaanottajakin olisi saanut parhaimpana aikana osallistujia tilaisuuksiin.
Vasta jälkikäteen sain kuulla, että tarina meni suurin piirtein niin,että konkurssin tehneestä ja kaiken menettäneestä mainostoimistoyrittäjästä kasvoi esikuva useimmille suomalaisille asennekouluttajille Jari Sarasvuosta alkaen.

Monet näistä kouluttajista ovat jääneet niin sanotusti tähdenlennoiksi, mutta esikuva on porskuttanut edelleen pitkin Suomea myönteisyyden mahtavan voiman lähettiläänä.

Yhtä hyvin olisi voinut käydä niin, että ”seinään törmäämisen”kokemus olisi heittänyt miehen kaulakiikkuun.Pohjakosketuksen tienoilla oman elämän päättäminenkin oli käynyt nopeasti mielessä, mutta jokin sai miettimään, mitä elämän rakennusaineksia vielä olisi jäljellä ja millainen oma unelmaelämä voisi olla.

Vasta tätäkin myöhemmin sain kuulla, että Ollin kolme hyvää ystävää perustivat yrityksen, jottahänellä olisi mahdollisuus toteuttaa unelmaansa. Olli Linjala päätti olla uudestaan arvostettu ja tunnustettu mies, jolla on jälleen paljon kavereita ja jolta kysytään mielipidettä. Hän halusi päästä tähän asemaan kannustamalla muita eteenpäin elämässään. Ollin mukaan unelmat oikeastaan pelastivat pahimmassa vaiheessa.


Olli tajusi, että onhan hänellä vielä luovuutensa. Olli oli monesti ratkonut ihmisten ongelmia ja pelastanut joitakin yrityksiäkin.Ensimmäiset Aurinkoinen Palvelu -koulutukset järjestettiin Vaasassa
keväällä 1989. Suurimmissa koulutustilaisuuksissa on ollut kerralla yli 1 500 ihmistä.


Olli Linjala oli ottanut uudeksi elämäntehtäväkseen vakuuttaa oman esimerkkinsä kautta, että elämä ei lopu konkurssiin tai työpaikan menetykseen.


Mainostoimistoajan yltiöpäisyys Olli Linjalasta on karissut. Se on muuttunut haluksi kannustaa muita samanlaisessa tilanteessa olevia selviytymään – mieluummin jo ennen katastrofia.
– Mainosala vaati, että piti olla heti mukana. Jos rupesit harkitsemaan, joku toinen meni sillä bussilla.
Joitain vammoja omasta katastrofistaan hänelle kuitenkin jäi.– En esimerkiksi halua ostaa mitään velaksi tai kun tulee lasku, maksan sen heti pois.


Olli puhuu paljon rutiinien rikkomisesta. Kun on Ollin kanssa paljon tekemisissä, huomaa kuitenkin, että Ollilla on itsellään paljonniitä rutiineja – ja jos saa sanoa vikojakin – joista hän itse saarnaa.
Ainutlaatuiseksi Ollin asian tekeekin se, että kaikki on itse kehitettyä ja useimmiten itse koettua

Niin siinä kävi.

Konkurssi nielaisi menestyneen mainostoimiston. Se muutti Olli Linjalan elämän. Tilanne tuntui sietämättömältä. Elämäntyö, yritys, omaisuus, status jopa "hyvät kaverit" olivat mennyttä.

Pakko on paras muusa. Olli kehitti kaikille sopivan asennekoulutuksen.

Syntyi legendaarinen Aurinkoinen Palvelu- ja Laatuasennekoulutus. JCI palkitsi sen 1989 maailman parhaana yhteiskuntaa kehittävänä koulutuksena.

Noin miljoona osallistujaa on nähnyt Linjalan esiintyvän. Linjala on kiertänyt myönteisen asenteen "matkasaarnaajana" yli kolme miljoona kilometriä.

Asenteen kultaiseen kirjaan kiteytyy Olli Linjalan opit ja se, kuinka mahtava on asenteen voima.


www.kultainenkirja.fi 

Ollia siteerattiin jo 1990-luvulla useissa eri yhteyksissä ja hänen ideoitaan ovat lainanneet monet kuuluisuudetkin. TV2:n toimittaja Sinikka Helin kutsui Ollin jutustelemaan yhden illan pysäkki ohjelmaan.Kyseinen jakso uusittiin pariinkin otteeseen yleisön pyynnöstä.Linjala on kiertänyt Suomea myönteisen asenteen matkasaarnaajana yli kolme miljoona kilometriä.

Myönteisen, eteenpäin vievän asenteen merkitys on kiistaton menestystekijä kaikilla osa-alueilla. Urautuneessa työyhteisössä ei elä myönteinen, voitontahtoinen asenne.

Kielteisellä asenteella ei ole mitään käyttöä työyhteisöissä, harrastuksissa eikä elämässä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat